





Beton Kesme neden yapılır?
Beton kesme işleminin en çok uygulanma nedenlerini sıralayacak olursak;
- Betonarme yapılarda kapı ve pencere açılması
- Havalandırma boşluklarının açılması
- Tesisat bacaları için beton kesimi.
- Makine, taçhizat, silo, tank gibi yapı içerisinde tek tabya yüksekliğine sığmayan ekipmanlar için gerekli boşlukların açılması
Beton ne ile kesilir?
Beton döşemelerin kesiminde genellikle derz ile beton kesme yada hidrolik ile beton kesme yöntemleri kullanılmaktadır. Derz keme makimesi maks 40 cm derinliğe, hidrolik beton kesme makinesi ile 60 cm derinliğe kadar beton döşemeleri kesebilmektedir.
Perde beton kesilir mi?
Yüzeyin tamamına zarar vermeden istenen alandaki betonu düzgün bir şekilde, içerisindeki yapı ile birlikte kesilerek kaldırılabilir. Perde beton kesimi işleminde kesilen yüzey düz bir yüzey olduğu için fazladan düzeltme işlemi gerektirmez.
Beton döşeme nasıl kesilir?
Hangi yöntem ile beton kesme işlemi yapılacağı, kesilecek betonun özelliğine, derinliğine ve kesim yapılacak alanın çevresel özelliklerine bağlıdır. 50 cm’e kadar olan kesimler hidrolik kesme ile yapılabileceği gibi daha kalın kesimler karot kesme ile gerçekleştirilir.
Beton derz kesimi neden yapılır?
Bu gerilmeler beton içerisindeki zayıf noktalarda çatlama olarak ortaya çıkar. Bu çatlamaların kontrol altında belirli yerlerde oluşmasını sağlamak için çekme derzleri kesilir. Bu derzler betonun döküldüğü anoların dikine ve dökümü takiben hava sıcaklığına bağlı olarak 3-10 gün içinde yapılmalıdır.
Perde duvar taşıyıcı midir?
Perde duvarlı yapılar, taşıyıcı sistemi sadece çerçevelerden oluşan yapılara göre daha rijittirler. Yani kuvvet etkisi altında şekil değiştirmeye-yer değiştirmeye karşı daha dirençlidirler. (Rijitlik Nedir?) Böylece perde duvarlı yapının fazla büyük olmayan depremler altında aşırı deformasyon yapması engellenmiş olur.
Perde duvar kesilir mi?
Ek pencere konuşlandırılmasında çoğunlukla perde duvar kesme uygulanır. Yapıları dış etkenlerden sakınarak binanın izolasyonunu büyük ölçüde sağlar. Sadece iç ve dış mekânı ayırmak için kullanılır. Kolon, döşeme ve kiriş gibi taşıyıcıların ortasına koyularak bağlanma işlemi tamamlanır.
Kaynak; masalsitesi.gen.tr